Въпроси и отговори

Добре дошли в КОВАС

онлайн магазин за осветление – най-светлото място в уеб-пространството! Тук ще откриете пълна гама от първокачествени лампи, осветителни тела и аксесоари – от световни марки и производители. Поръчаните от Вас онлайн продукти лесно и бързо можете да получите до Вашия домашен или бизнес адрес. Магазинът е отворен 24 часа, 7 дни в седмицата, независимо от сезона и от празничните почивки. Пазаруването при нас предлага най-високата степен на защита при онлайн-разплащания и е съобразено с Вашия комфорт и варианти за голям избор на осветителни продукти. Нашите специалисти и търговски консултанти са на Ваше разположение за съвет или при възникнал въпрос! Убедени сме, че в shop.kovas.bg ще покрием и най-високите Ваши изисквания за осветителни продукти и услуги.


Създаване на профил

1. Направете регистрация в електронния магазин на КОВАС и я потвърдете на линка, изпратен на посочения от Вас електронен адрес; Регистрацията в eлектронния магазин shop.kovas.bg е напълно безплатна, но Ви осигурява пълен достъп до всички стоки в магазина, както и удобството да не въвеждате при всяка поръчка данни за доставка.
2. Влезте в профила си и пазарувайте!

Информация за Вашата поръчка?

На посочената електронна поща получавате следната информация за направената от Вас поръчка:
1.  Номер на поръчката;
2.  Описание на стоките, брой, единична цена, обща стойност;
3.  Избран начин на доставка и цена на доставка;
4.  Адрес на доставката и име на получателя;
5.  Обща сума на поръчката, съдържаща: обща стойност на поръчаните стоки, транспорт, застраховка (ако е посочена), дължими данъци и такси.
6.  Ако е избрано плащане с карта – обръщение към картодържателя да задържи копие от направената поръчка за бъдещи справки при необходимост.

Плащане

1.  Избирате продукти
2.  Добавяте в количката
3.  Избирате бутона <strong>Към плащане</strong>
4.  В дясната част на страницата за плащане избирате метод на заплащане на поръчката и попълвате задължителните полета в лявата част на формата. За да финализирате поръчката е задължително да прочетете и да маркирате, че сте съгласни с Условията за ползване на електронния магазин shop.kovas.bg, след което потвърждавате с бутон <strong>Поръчай</strong>.

Статус на поръчка?

Влезте в своя профил и отидете на <strong>Твоите поръчки</strong>. Тук можете да се информирате за статуса на направената от Вас поръчка. Ще получите и потвърдително съобщение в детайли на посочената в профила Ви електронна поща за направената поръчка. На страницата на своя профил можете да се информирате за всички направени от Вас поръчки до момента.

Доставка?

Ако ползвате услуги на куриерска фирма , която сме избрали за партньор в доставките, можете да проследите пътя на Вашата поръчка от shop.kovas.bg до посоченият от Вас адрес на доставка като въведете номер на товарителницата на съответния адрес.
Номерът на товарителницата получавате при потвърждаване на заявката за закупуване.
В случай, че и след това не можете да проверите пътя на Вашата поръчка, моля обадете ни се на тел. 02 955 4043 или 0878 878 902.

Защо не мога да платя онлайн своята поръчка?

Ако при правилно и пълно попълване на формата за разплащане на адрес: https://shop.kovas.bg/поръчка, плащането Ви е отхвърлено, проверете:
1. Дали сте въвели правилно Кода за сигурност на картата. Този код обикновено се състои от 3 цифри и се намира на гърба на Вашата дебитна/кредитна карта. Моля, проверете дали сте попълнили верният код и опитайте отново да осъществите плащането.
2. Наличността в дебитната/кредитната карта. Уверете се, че имате достатъчно средства във Вашата сметка, за да платите Вашата поръчка, и че тази наличност не надвишава кредитния Ви лимит.
3. Дали 3D кодът за сигурност е приет. Проверете дали е активиран 3D кодът за сигурност от страна на издателя на картата Ви и ако не е активен- свържете се с него. Кодът за 3-D сигурност на Visa се нарича Проверен от Visa (VBV), а за Master Card се нарича MasterCard Secure Code.
4. Ако Вашата поръчка е затворена от съображения за сигурност, плащането няма да бъде прието от shop.kovas.bg. Възможно е банката- издател на картата Ви, да задържи плащането в срок до 7 работни дни преди да възстанови сумата на притежателя на картата. Ако имате някакви опасения за вашето плащане, моля да се консултирате с банката-издател на Вашата дебитна/кредитна карта.